Vízszerelő vagy földmérő, nekem aztán mondhatod…

Sokáig azt sem igazán tudtam, hogy mit csinál a földmérő. Nyilván benne van a nevében, hogy méri a földet, de ez azért valójában elég sánta egy magyarázat. Aztán az unokatestvéremből földmérő lett az évek során, de nekem még mindig nem volt arról fogalmam, hogy a földmérő miért méri a földet. Aztán egyszer leültettem és jól kifaggattam, hogy mégis mit csinál, milyen eszközökkel dolgozik és mi a célja a munkájának valójában. Egész izgalmas dolgokat mesélt Lilla, nekem tetszett, hogy ennyire strammul helyt áll egy alapvetően férfiak által uralt szektorban. Bár nyilván itt a részemről is kijött, hogy teljesen idegen tőlem a témakört. Az viszont aztán az én életemben is megbizonyosodott, hogy jó, hogy a vízszerelő, akit ki kellett hívni hozzánk, jó erőben volt, mert különben lehet, hogy ezt a feladatot nem tudta volna megoldani.

Muszáj volt kihívni a vízszerelőt az otthonunkba, mert olyan rendellenességeket tapasztaltunk a mosogatónál, aztán meg az összefolyónál is a fürdőben, ami nagyon aggasztó volt egy lehetséges dugulás tekintetében. Ezért hát jött a vízszerelő és helyre tette a dolgokat. Klassz volt, hogy jó erőben volt a szerelő, mert meg volt szorulva néhány csatlakozás és szerintem ezt egy nő nem tudta volna megoldani – kivéve persze, ha NDK-s úszónőről van szó.

A topvizgazfutesszerelo.hu csapata volt segítségünkre az ügy megoldása kapcsán, ahonnan amúgy nem csak vízszerelő segítséget várhat az ember, hanem minden más “szaki” területen is jeleskednek a mesterek. Például ha az ember megnézi a honlapjukat, akkor egész sokáig el lehet böngészni már azon is, hogy mennyi mindennel foglalkoznak. A szakterületeik közé tartozik ugyanis a vízszerelésen túl a gázszerelés is, ahogyan a fűtésszereléssel kapcsolatban is számíthatunk rájuk, ha elromlik a radiátor, vagy nem tudjuk bekapcsolni a gázkonvektort. Egy másik igen gyakori jelenség a dugulás, ami ugye nálunk is gyanús volt, hogy be fog következni – ennek az elhárításában is profi megoldást tudnak nyújtani, tehát azt gondolom, hogy valóban jó választásnak számítanak.

Na de, ha visszatérünk az eredeti vonalhoz, akkor a topvizgazfutesszerelo.hu-n rendelt vízszerelő szolgáltatás pont olyan volt, mint a nagykönyvben. A szakember hamar megérkezett, felmérte a helyzetet, aztán bele is vágott a munkába. Adott néhány tanácsot ahhoz, hogy aztán egy ideig ne kelljen már kihívni, de azt mondta, hogy elég öregek és kicsik a csövek keresztmetszet ügyileg, szóval egyébként is elég nehéz a helyzet a társasházban. Nyilván ezeket nem igazán lehet kicserélni, az van ugyanis, hogy vagy mindenhol egyszerre, vagy a fene se tudja. De azzal a néhány tanáccsal, amit a vízszerelőtől kaptunk talán még jó darabig ellehetünk probléma mentesen.

A weboldalon két telefonszám is meg van adva, illetve simán lehet visszahívást is kérni, hogyha valakinek az volna az egyszerűbb. Csak meg kell adni a számunkat és hogy mivel is kerestük őket egész pontosan, ők pedig mihamarabb visszacsörögnek nekünk a részletekkel. Ez utóbbi lehetőség talán azoknak kedvez, akiknél nem valami SOS vészhelyzetet kell elhárítani, hanem inkább egy tervezett átalakításról lenne szó, amihez próbáljuk időben összeszedni a szakembereket. A topvizgazfutesszerelo.hu csapata ehhez is remek választás, úgyhogy, ha vízszerelő, fűtésszerelő, gázszerelő vagy bármi ilyen igazi, “háztartási” szakember kell, akkor keressétek őket bizalommal a megadott telefonszámok bármelyikén, vagy kérjetek tőlük visszahívást a weben található formanyomtatvánnyal.