Kismama-pánikra a legjobb orvosság egy tapasztalt barátnő

Van egy barátnőd, akinek a szenvedélye és a munkája is a földmérés. Ő tényleg mindent tud, mindenre van egy jó praktikája, egy jó ötlete. Nagyon sokat segített, mikor épp a babaszobát terveztük. Ő már többgyerekes anyuka, így ezen a téren is bőven van tapasztalata.

Azt még mi is tudtuk, hol legyen a kiságy, a kis szekrény, a játékok, de aztán közbeszólt a kismamáknál megfigyelhető, bal vállon ülő, mindent túlkomplikáló képzeletbeli kis manó: kell a szobába pelenkázó lap? Ha kell, akkor milyet vegyek? Mert ebből is van ám többféle, puha, kemény, hordozható… No meg a pelenka! A pelenka milyen legyen? Mennyit vásároljak előre? Textilpelenkát használjak, vagy eldobhatót? Honnan szerezzem be?

Más szóval, záporoztak a kérdések a fejemben a pelenkával és a pelenkázó lappal kapcsolatban. Egy gyermek, főleg az első, akkora változás egy pár életében, hogy az ember akarva akaratlan is pánikba esik pár pillanatra, hiszen jól akarja csinálni.

pelenkázó lap

A barátnőm szerencsére megnyugtatott. Azt javasolta, hogy hordozhatós pelenkázó lapot szerezzek be, és hogy ne essek pánikba, ha esetleg mégsem tetszik, hiszen el lehet adni. Igaza van. Aztán a pelusokról is kérdeztem, és itt megállt, elővette a telefonját, és kikeresett egy weboldalt, nevezetesen a Lord Shop oldalát. Azt mondta, ez a webshop minden igényt kielégít, ha a babák higiéniájáról van szó, majd kacagva hozzátette, hogy nem csak a babáknak szóló árucikkekkel érdemes szemezni, mert háztartási, és más, minden nap használatos termékeket is forgalmaznak.

Miután jobban körülnéztem a webshop termékei között, kénytelen voltam igazat adni a barátnőmnek, ugyanis valóban nagyon széles a kínálat, ahol tényleg mindenki megtalálja a neki tetsző variációt a kívánt termékből.

Ami még tetszett, hogy nincsenek túlárazva a dolgok, így kedvező áron szerezhetem be a szükséges árut. Ezt még tetézi, hogy szinte mindig van valamilyen akció. A legismertebb közösségi médiafelületen kedveltem a boltot és a pelenkás oldalt, még mielőtt vásároltam volna. Hogy miért? Mert így értesülhetek az akciókról, és részt tudok venni különböző nyereményjátékokon és sorsolásokon.

Aztán megszületett a várva várt pici, már otthon várta a pelenkázó lap, és a sok-sok nadrágpelenka. Így már tapasztalatból mondhatom, hogy a termékek ár-érték arányába nem lehet belekötni, mindig a megígért minőséget kaptam és kapom azóta is. A törzsvásárlókat a bolt megbecsüli, hiszen a pontgyűjtő rendszer segítségével rengeteg pénzt tudtam spórolni, mikor levásároltam a gyűjtött pontokat.

Igazán hálás vagyok a barátnőmnek, hogy mindig ellát hasznos tanácsokkal, és megnyugtat, ha erőt vesz rajtam a kezdő anyukáknál megfigyelhető, pillanatokra elhatalmasodó pánik, hogy vajon jól csinálom-e.