Ideje volt változtatni a családi mintán!

Apukám a Földmérési hivatalban dolgozik, csak úgy, mint ahogy az ő apukája, és annak apukája is dolgozott. Tehát férfi ágon nálunk mindenki ott kötött ki, és én egyszerűen nem akartam ezt a mintát követni már. Engem gyerek korom óta érdekelnek az autók, imádom turbózni, szerelni őket, és a mélyebb összefüggések is érdekelnek. Első sorban azért akartam gépészmérnök lenni, egyrészt, hogy ne földmérő legyek és hogy le tudjam papírozni a mindennemű módosításokat, amit végzünk a kocsikon a barátaimmal. Ugyanakkor nyilván jobban is fizet egy mérnöki állás, mint egy autószerelő vagy földmérő munka.

Már korán elkezdtem megalapozni a karrierem

Az egyetem évei alatt sem akartam unatkozni, hülyén is éreztem volna magam ha huszon x évesen még azt várnám el a szüleimtől, hogy ők tartsanak el, ezért elkezdtem munkát keresgélni és szerencsére találtam is!

A topiwork.hu oldalon volt egy pár ígéretesnek tűnő mérnöki gyakornoki állás, ami felkeltette az érdeklődésem. Az oldalon van egyébként egy csomó szűrő, így elég célratörően tudtam keresni az ajánlatok között. Szűkítettem a kört hol, azon belül mely kerületekben szeretnék dolgozni, és azt is beírtam, hogy mit.

Minden állásnál részletes információt találtam arról, hogy mennyi időre keresnek, milyen munkabeosztással és mire és mennyiért munkaerőt. Az külön tetszett, hogy a feladatokat nagyon részletesen, pontokba szedve ismertették, így nem érhetett meglepetés sem az állásinterjún sem a munka megkezdése után.

Volt egy pozíció, az épületgépész gyakornok, ami nagyon szimpatikus volt, így el is küldtem a jelentkezésem. Itt nemzetközi, referenciaértékű projektekben ígértek részvételt, ráadásul olyan fejlődési lehetőséget, amivel akár Németországban is folytathatom karrierutam, így semmiképp nem akartam kihagyni. Nagyon ritka az olyan diákszövetkezet ahol ennyire komoly és jó munkákat kínálnak, úgyhogy nagyon örültem, hogy rátaláltam a topiwork.hu -ra. Még azon a héten egyeztettünk is egy interjúidőpontot a következő hétre, tetszett, hogy ilyen gyorsan felvette velem a kapcsolatot a szövetkezet és elkezdődött mindenféle ügyintézés. Azt hittem több papírmunkát és bonyodalmat fog igénybe venni ez a szerződéskötés, de igazából rém egyszerű és könnyű folyamat volt, a szövetkezet úgymond mindent el is intézett helyettem. Egy nagyon kedves kolléganővel beszéltem a telefonon, aki segítőkészen felelt kérdéseimre és gördítette az ügyet.

Megvan az oka, miért tartok most ott ahol

Még ki se jártam az egyetemet, de már olyan szakmai tapasztalattal rendelkezem, amivel sokan még diploma után pár évvel sem. Ennél a cégnél tényleg rengeteget tudok fejlődni, ezt már így pár hónap után is látom és remélem a közeljövőben csak még jobban fogom. A legjobb pedig, hogy szakmai gyakorlati helyként is tökéletes ez a hely, már el is kezdtem intézni az ezzel kapcsolatos dolgokat.

Biztos vagyok benne, hogy máshol nem találtam volna ilyen színvonalas munkát, mert a legtöbb diákszövetkezet nem foglalkozik ilyen komolyságú cégekkel. Illetve inkább rabszolgát keresnek a nagy cégeknek és nem jövőbeli munkatársat. Itt viszont ez másképp van, ezen a munkahelyen azt érezhetem, hogy én is teljes értékű tagja vagyok a csapatnak, és azt, hogy ilyen jó helyre kerültem, a topiworknek köszönhetem! Nézzétek meg ti is, milyen ajánlataik vannak, ha olyan munkára vágytok, ami valós értéket képvisel és tényleg hozzájárul a fejlődésetekhez! Arról nem is beszélve, hogy az itteni munkákkal még jól is kereshettek!