Földméréshez is van szükség gázpalackokra?

Azt tudjátok már rólam, hogy a földmérés az egyik hobbim, nagyon érdekel ez a téma, igyekszem minél jobban tágítani az ismereteimet róla. És nemrég gázpalackokról is olvastam, gondoltam, hogy utánajárok, van-e a földmérésben bármi ok gázokat használni. Hiszen ezerféle módon lehet kihasználni a gázok képességeit, a hőszigeteléstől kezdve az ételek frissen tartásán át egészen a hegesztésig például. Nem is beszélve persze a héliumos lufikról.

Ha gázpalackot vennénk, és a gázpalack árak is fontosak, érdemes a Gázpalackfutár oldalára ellátogatni. Itt találunk oxigén, nitrogén, acetilén, corgon, argon gázpalackokat és a valószínűleg háztartásokban leggyakrabban használt, legismertebb PB gázpalackokat is különböző méretekben. Azt mondhatjuk, hogy nagy átlagban a legjobb gázpalack árakat úgy kapjuk meg, hogy ha nagyobb palackokat vásárolunk: 10 köbméter gáz ára lehet, hogy csak kétszeres 1 köbméter gázénak (ez palack és gázfüggő is természetesen).

De az árak nem is a legfontosabb része az “üzletnek”, hanem az, hogy a Gázpalackfutáron található árak már tartalmazzák az ÁFÁt, sőt, a házhozszállítás költségét is. Ez különösen jól jön, ha nem akarunk veszélyes, sőt, semmilyen gázt a saját autónkkal szállítani valószínűleg, főleg, ha nagyobb mennyiségről van szó. A kiszállítás díja tehát már része a palackok árának, és a kiszállítás lehetséges teljes Budapesten, az agglomeráció nagy részében, egészen Vácig, Biatorbágyig, Veresegyházig, sőt, Pomázon Szentendrén, Pilisvörösváron is (a teljesség igénye nélkül, természetesen: több mint 40 településre ki tud szállítani a cég).

Ui.: Akárhogy is kerestem, úgy tűnik, a földmérés tudományában nincs szükség gázra és gázpalackokra.

gázpalack árak