Földmérés mellett klíma nézegetéssel is telt az év vége

Ahogy az szinte minden munkában megesik a fölmérésnél is vannak pörgősebb és kevésbé pörgős időszakok, mikor csak úgy tengünk-lengünk. Az év vége is egy ilyen alkalom volt, és mivel már régóta szerettem volna klímát a lakásba, ezért gondoltam, kihasználom ezt a kis plusz “szabadidőt” arra, hogy utána nézzek a lehetőségeknek. És milyen jól tettem!

Egy kis keresgélés után úgy éreztem meg is találtam a tökéletes webshopot (shop.klimaglobal.hu/klima_85), ahonnan majd tudok klímát rendelni. Biztosa, ami biztos alapon azért rendesen feltérképeztem az oldalt. Az mondjuk egy kicsit a szerencsén múlt, hogy innen tudtam klímát rendelni, mert csak Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron megyékbe tudnak szerelést is végezni. Ugyan az ország többi részére szállítanak, de ott a vevőnek magának kell gondoskodnia a szakemberek felfogadásáról. Én mint már említettem, azok között a szerencsések között voltam, akiknek ez nem volt különösebb tényező, mert Komárom-Esztergom megyében van lakásom. Az elmondásuk szerint nagyon tisztán dolgoznak, és ezt szó szerint kell érteni. Őszintén szólva ez nagyon megnyugtatott mert nem igazán vagyok az a házi tündér, aki sip-supp rendet tud vágni a lakásban. A biztonság kedvéért azért már ezzel a lendülettel beszereztem ilyen bútor takaró ponyvákat, hogy nekik is minél kevesebbet kelljen azon aggódniuk, hogy mekkora rendetlenséget csinálnak.

A bőség zavara

Ettől a szereléses szekciótól eltekintve, szerintem mindenki, akinek igénye van rá, nagyon jól járna ezzel a céggel. A klímák között nagyon nagy a választék, de ha valaki elektromos fűtésen gondolkozik, az is megtalálhatja a magának valót. Árban is nagy a változatosság, így akár egy szuper modern vagy épp több készülékből álló klímacsomagot rendelne az ember, akár egy egyszerű és nagyszerű olcsóbb modellt. Ha valaki inkább márka szerint szeretne válogatni, arra is van bőven lehetőség. Toshiba, Panasonic és LG klímák is vannak a felhozatalon, hogy csak a legismertebbeket emlegessem.

De ha valaki elhelyezés szempontjából szeretne, arra is van mód. Ahogy az oldal maga is írja a legkedveltebb típus az oldalfali klíma, és én is ilyet szeretnék majd rendelni magamnak, de ezen kívül van külön légcsatornázó klíma is a felhozatalon, illetve olyan opció, amivel egyből több készüléket rendelhetsz magadnak, ha több helyiséget szeretnél hűteni/fűteni. Ez szerintem egy nagyon jó fej húzás tőlük, és előre látó is.

A szállítással kapcsolatos tudnivalók voltak igazából még, amikre jobban ránéztem, mert ugye az is nagyon fontos. Azt mindenképp fontos volt figyelembe venni, hogy egy klíma esetében, ami még a legolcsóbb darabok esetében is túl van a 100 ezer forinton nem tudok készpénzben, utánvéttel fizetni, csak előre utalással. Van, akinek ezzel nincs problémája, én egy kicsit paranoiás vagyok az online fizetésekkel kapcsolatban, de azért csak sikerült meggyőznöm magam arról, hogy egyrészt ilyen kedvező áron nagyon máshol nem fogok tudni találni klímát, másrészt, ha találnék is, valószínűleg ott is csak átutalással fizethetnék. A szállítási költség két ezer forint, ami teljesen elfogadható tekintve, hogy mekkora a klíma maga.

Ezek után már csak annyi lesz a dolgom, hogy megrendelem a kiválasztott klímát a shop.klimaglobal.hu/klima_85-ról, kérek egy árajánlatot a beszereléshez, és két, maximum három héten belül már teljesen felkészülten várhatom a nyári hőséget.