Én, a motoros földmérő

Építőmérnöki szakra jártam az egyetemen. Sok izgalmas tárgyunk volt, érdekesnek találtam a hidak szerkezetének felépítését, a különböző anyagösszetételi vizsgálatokat, és a vasutakkal, autóutakkal kapcsolatos órákat is. A kedvencem mégis a földmérés technika lett. Imádtam kijárni gyakorlatokra, és méregetni a különböző helyszíneken. Úgy döntöttem ezt az irányt viszem tovább, és az egyetem után még elvégeztem néhány extra kurzust, amelyek még mélyebben belevittek a földmérés sűrűjébe.

A certifikációim megszerzése után elkezdtem dolgozni a szakmában, és a mai napig imádom csinálni. Óriási felelősség nyomja az ember vállát, amikor egy olyan területen dolgozik, ahol a legkisebb számolási hiba is nagy károkat okozhat. Kellett hát egy olyan hobbi, ami teljesen kikapcsol, és ami segít levezetni az összes stresszt.

A motorozás mellett döntöttem. Először csak kismotoros jogsit csináltam, de annyira belejöttem, hogy később a korlátlan kategóriára is megszereztem a jogosultságot. Hétköznap kő kemény méréseket végeztem, hétvégenként pedig felpattantam a nyeregbe, és mindent magam mögött hagyva repesztettem a motorommal. A sok száguldozás azt is jelenti, hogy rendszeresen cserélni kell a motor abroncsait.

Keresnem kellett tehát egy olyan üzletet, ahol mindig megtalálom a céljaimnak megfelelő gumikat. Több tapasztalt róka motoros ismerősöm ajánlásával a motortire webáruház lett az elsődleges hely, ahol a motorgumi utánpótlást beszereztem. Még soha nem csalódtam bennük, gyors az ügyfélszolgálatuk, óriási a választékuk, minőségi termékeket adnak és nagyon értenek ahhoz, amit csinálnak.

A webshop egyszerűen van felépítve, mégis nagyon jól néz ki. Idézi a régebbi weboldalak stílusát, ami számomra külön jó pont. Ha felkeressük az oldalt, az első dolog, ami fogad minket a főoldalon, az a motorgumi kereső. Ez egy olyan felület, ahol megadhatjuk a kerekünk szélességét, magasságát és átmérőjét, és a rendszer ezek alapján megjeleníti azokat az abroncsokat, amik megfelelők lehetnek a számunkra. Emellett, ha még részletesebbek akarunk lenni, a márkát és a kategóriát is beírhatjuk. Bepipálhatjuk, hogy új, vagy használt gumikat akarunk-e vásárolni, és mehet is a keresés.

A webshop páros akciókat is kínál. Ez azért jó, mert ha két abroncsot veszünk – és ugyebár általában egyszerre szokás cserélni mindkét keréken a gumit – akkor akciósan kapjuk meg a szettet. Az akciós cuccok között kategóriák szerint válogathatunk. Van chopper/cruiser kategória, cross gumik, endurora is rákereshetünk, robogók, sportmotorok, sport túra, supermoto és városi kategória is megtalálható a páros akció menüben. Ha például sportmotorosok vagyunk, akkor 10 különböző akciós termék közül válogathatunk.

A kilistázott termékekről egy képet láthatunk, és mellette a különböző paramétereket, mint a méret, a kategória, a típus, a súly és a sebesség. Ha megvan a kívánt abroncs, pár kattintással a kosárba tehetjük és rendelhetjük is. Választhatunk házhozszállítást, ami 2000 Ft-ba kerül, de személyesen is átvehetjük a Méta utca 13. alatt található műhelyben. Utóbbi esetben fel is szerelik nekünk.

A motortire webáruház Magyarország egyik piacvezető motor-, robogó-, és autógumi forgalmazójához tartozik, amely 2005-ben alapult, és 2008 óta foglalkozik a kétkerekűek abroncsaival. Megtalálhatjuk a legnagyobb márkákat náluk, de olcsóbb, kevésbé neves gumit is vehet az, aki nem terheli brutálisan a motorját, és olcsón le akarja tudni a gumicserét. Műhelyükben mindenféle motorral elbírnak, sport motor, chopper, túramotor, enduro és még sorolhatnám. Mivel nagy a forgalom náluk, ha el akarod vinni a géped gumicserére, jelentkezz be előzetesen, különben nem tudnak fogadni.

A motortire webáruház aktívan jelen van a közösségi média platformokon is. Érdemes követni őket, mert izgalmas videókat és képeket tesznek fel a szerelés folyamatáról. Emellett sok akciót és ajándékot hirdetnek, melyekről kár lemaradni. Jelenleg is fut egy promóció, amely keretein belül motorostáskát, töltőt, vagy szerelőszettet lehet nyerni.