Egy földmérőnek gyakran karikásak a szemei

Sokat írtam már Tomi barátomról, aki földmérőként dolgozik. Nagyon szereti a szakmáját, de múltkor egy sörözés alkalmával azért elmesélte, hogy vannak hátrányai is. Ilyen például a mindennapos koránkelés. Az építkezések ugyanis rendszerint már hajnalban, napfelkeltekor elkezdődnek. Így neki is mindig korán fel kell kelnie, ami miatt gyakran nem marad 8 órája a szépítő alvásra. Ez okozza azt, hogy bármikor is látom, szinte mindig karikásak a szemei. És igen, tévhit, hogy ez csak a nőket zavarhatja! Kérem, a férfiak sem szeretik az ödémás szemeket.

Mivel mostanában pont olvasgattam a témával kapcsolatban, ezt a cikket ajánlottam neki. Itt több gyakorlati tippet is összeszedtek azzal kapcsolatban, hogy hogyan tüntessük el ezt az utált jelenséget az arcunkról. És bizony a drasztikus és fájdalmas (egyben veszélyes) plasztikai beavatkozások nélkül is orvosolható ez a probléma.

Első számú praktika ödémás szem esetében a jeges borogatás. Tekerjük be egy törölközőbe a jeget és tegyük kb. 20 percre a szemünkre. Ödémás szem volt és nincs!

Második trükk, ha jég helyett egy leforrázott és kihűtött fekete-, vagy zöld tea filtert teszünk a szemünkre hasonló időre. A bennük levő koffein és antioxidáns felébreszti a szemeinket is.

A harmadik lehetőséget férfiaknak egyáltalán nem ajánlanám: smink és korrektor. Nem, szerintem ezt hagyjuk meg a nőknek.

Akkor mi jöhet még szóba, ha nincs reggel 20 perce szegény Tominak? Ezen az oldalon találtam egy krémet, amit kifejezetten az ödémás szem kezelésére fejlesztettek ki. Ez egy 25 ml-es szérum, ami kb. 60 napig elegendő. A mellette található rengeteg vélemény alapján elég hatékonynak tűnik. De ha mégsem, akkor se lenne semmi baj, mert 30 napig vissza lehet küldeni és visszaadják az árát.

A fenti weboldalról megrendelhető, lehet, hogy szólok a többi volt osztálytársunknak és összedobjuk neki ajándéknak a szülinapjára. 18 ezer forint helyett most csak 14-be kerül, így kevesebb lesz fejenként a végösszeg. Ha kártyával rendelem online, akár már holnap itt is lehet. A kiszállításért szerencsére nem kell külön fizetni. De az is lehet, hogy ha sok intézni való közbejön és egész nap nem leszek itthon, akkor inkább megveszem egy patikában.

Remélem, hogy ez a szemkörnyék ápoló krém segíteni fog Tominak abban, hogy kipihentebbé váljon a tekintete és ő is szívesebben nézzen a tükörbe.