Egy földmérés pontosságával érkezik meg szappanunk

A földrajz és a földmérés egészen távol álltak tőlem. Főleg azért, mert az iskolában nem volt olyan jó a földrajz tanárom. Ezért is nagyon ritkán hallok felnőttként erről a tudomány területről. Pedig nagyon fontos, hogy legyenek emberek, akik földet mérnek, vagy akik új dolgokat fedeznek fel a földrajzzal kapcsolatban. A legváratlanabb földrajzos ismeretségemet akkor szereztem, mikor egy boltban dolgoztam.

Az egyik munkatársam egy nagydarab, kopasz srác volt, akinek kiderült, hogy földrajzból van diplomája. Egyáltalán nem gondoltam volna, hogy ilyen háttere van és meg is örültem neki, hogy ennyi új dologról tanulhatok tőle. Ő volt őszintén az egyetlen földrajzos, akit személyesen ismertem. Emlékszem, hogy mikor nem voltak vásárlók, egész nap az interneten néztünk utcanézetes térképeket. Rengeteg izgalmas helyet ismert, amit virtuális formában meg is tudott mutatni nekem.

Sok más dolog is van ezen kívül az életemben, amit nemrég fedeztem fel új perspektívából. Az egyik ilyen egyértelműen a szappan készítés, amihez a barátnőmön és a Pipere Porta oldalán keresztül jutottam el. Alapjáraton csak valami ajándékot szerettem volna venni a barátnőmnek, viszont ahogy böngésztem a Pipere Porta oldalát, egyre inkább megjött nekem is a kedvem ahhoz, hogy saját szappant készítsek. Ennek azonban több lépése volt.

Elsőként csak rákerestem az interneten, hogy szappan alapanyag webshop és így találtam rá a Pipere Porta oldalára. A Pipere Porta egyébként rögtön elég meggyőzően hatott rám, mivel nagyon szépen van kialakítva. A termékeket érthető rendszer szerint osztották el. A kezdőlapon egyébként egy általános listát kapunk arról, hogy mik érhetőek el náluk. Ezt mindig érdemes megnézni, mivel itt szokták feltüntetni a kedvezményeket, illetve csak simán ötletgyűjtésnek is nagyon jó lehet.

Engem azonban a szappan alapanyag webshop érdekelt a legjobban, úgyhogy kiválasztottam az ehhez tartozó kategóriát. A Pipere Porta egyébként ezt a mozzanatot is rendkívül egyszerűvé tette, mivel az összes kategória érthetően van elkülönítve és nem lesz gond azzal, hogy kitaláljuk, hogy az adott név esetleg mit takar. A szappan alapanyag webshop megtalálása azonban csak az első lépés. Az igazi meglepetések ezután kezdődnek.

Egy szappan elkészítéséhez többféle alapanyagra lesz szükségünk. Minden egyes alapanyag meghatározza azt, hogy milyen lesz a végtermék. Egy szappanos boltban nagyon sokat kéne ahhoz keresgélnünk, hogy megtaláljuk a számunkra ideális szappant. A Pipere Porta azonban ezeket a problémákat nagyon könnyen meg tudja oldani. A szappan alapanyag webshop kategórián belül minden termék egymás alá van gyűjtve úgy, hogy a főbb információk már alapból fel vannak tüntetve.

szappan alapanyag webshop

Így valóban gyors és tudatos döntést tudunk hozni arról, hogy milyen alapanyagokat szeretnénk vásárolni. Ráadásul az áraik sem vészesek. Ez az állítás pedig még akkor is igaz, ha az egészhez hozzávesszük a szállítási díjat. Elképesztő, hogy mennyit lehet spórolni csak azzal, hogy az internetről rendel az ember. És nem csak pénzre, hanem időre is gondolok. Hiszen így nem kell elmennünk a boltba, ahol esetleg nem lesz meg az a termék, amire nekünk lenne szükségünk.

A rendelés egyébként hasonlóan egyszerű, mint minden más, amit idáig felsoroltam. Csak be kell rakni a kiválasztott termékeket a kosárba, majd megadni a szállítási adatokat. Ilyen könnyű az egész és pár napon belül meg is jönnek a szappan alapanyagok. Azóta is rendszeresen használom őket, most már a saját szappanaim elkészítéséhez.