A geodéta barátom ajánlotta az e-tanusitas.eu csapatát

Mindig csodáltam és irigyeltem azt, aki elsőre belenyúlt. Mármint abba, hogy mivel kell foglalkoznia az életben. Egy kedves barátom történetesen gyerekkora óta rajongott a geodéziáért, ami persze érthető, ha azt nézem, hogy a családjukból háromból hárman ezzel foglalkoznak. De ez még önmagában nem tenné egyértelművé, hogy a legkisebbnek is ezt az utat kell választani, ő viszont mégis ezt választotta és bejött. Amit pedig végtelenül tisztelek az az, hogy folyamatosan fejleszti és képzi magát, hogy ne csak az ő speciális területén legyen naprakész, hanem gyakorlatilag bármilyen földméréssel, építészettel, építőmérnöki aktualitásokkal, vagy akár ingatlanokat mérnöki oldalról érintő ügyekben is. Nem csoda, hogy tőle hallottam először az e-tanusitas.eu csapatáról.

Energetikai tanúsítványra volt szükségem a lakásom értékesítéséhez. Erre is ez a barátom hívta fel a figyelmemet, mert nem kértem közvetítő iroda segítségét én pedig nem néztem utána a dolognak (hiszen nem is hallottam róla). De mázlim volt, hogy ilyen emberek vesznek körül, akik mindenre figyelmeztetlek. Különben lehet, hogy csak az ügyvédnél szembesültem volna vele, hogy hoppá, ez a dokumentum bizony hiányzik és addig nem lehet szerződést készíteni.

A céget, akinek végül igénybe vettem a segítségét ezen az oldalon találtam meg. Már az első pillanattól nagyon szimpatikusak voltak, mert a honlapjukon egyértelműen azt kommunikálják, hogy a villámgyors munka nem külön kegy, hanem teljesen alapvető jog a mai világban. Miért ne készítenék el gyorsan az energetikai tanúsítványokat, ha egyszer képesek rá? Milyen jó, amikor valami nem tart tovább annál a felesleges bürokratikus rendszerek hiánya miatt, mint ameddig tényleg muszáj neki!

Felvettem velük a kapcsolatot azon az elérhetőségen, amit az oldalukon megadtak. Nem kértek túl sok adatot első körben, csak a legfontosabbakat, értelemszerűen például, hogy hol van az ingatlan, amiről az energetikai tanúsítvány készülni fog. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy ők is felvegyék a kapcsolatot a megfelelő emberükkel, aki a lehető legrövidebb idő alatt tud kiérni a helyszínre felmérni a terepet.

Hiszen a telefonos kapcsolatfelvételt követően a következő lépés az, hogy az e-tanusitas.eu szakembere kimegy a helyszínre és megnézi, hogy pontosan milyen állapotok uralkodnak. Minderről persze ezen az oldalon, amit már korábban is említettem (www.e-tanusitas.eu) lehet tájékozódni előre, de a telefonos egyeztetés során is minden témakört érintenek. A helyszíni felmérés célja az, hogy minden olyan pontot, ami az energetikai besorolást befolyásolja élőben is átvizsgáljanak. Tehát megnézik, illetve általában egy kollégáról van szó, úgyhogy megnézni a nyílászárókat, a szigetelést, a fűtési rendszer korszerűségét és persze minden más olyan elemet, ami még ezt befolyásolja az ingatlanban. Ennek alapján alakulhat ki az energiahatékonysági osztályokba történő besorolás, ami aztán az energetikai tanúsítvány tartalmát adja.

Ezen az oldalon, az e-tanusitas.eu-n mindent el lehet olvasni arról, hogy milyen kategóriák léteznek az ingatlanok energetikai besorolására és nagyjából mi az a minimum szint, amit illik elérni, na meg persze mi az, amire törvényi kötelezettség is van. Ami pedig mindig szimpátiát ébreszt, az az, hogyha vélemenyeket is olvashatok a szolgáltatóról, és ezen az oldalon még ez is megvan! Ráadásul nem is csak budapesti körben, mint ahogy az sokszor lenni szokott, hanem vidéki hozzászólók is vannak. Ez azért fontos, mert azt erősíti, hogy ez egy olyan szolgáltatás, ami nem csak a fővárosban van jelen erősen és megbízható módon, hanem ugyanúgy vidéken és az egész országban egyaránt.

Nem választanék mást most sem, csak az e-tanusitas.eu csapatát!

ezen az oldalon