A földmérő barátom és a telefonja

A legjobb barátom földmérő mérnök, a földmérés az ő szerelemterülete. Amióta csak ismerem, mindig erre a pályára készült, és sikeresen végig is ment az ehhez vezető tanulmányai utakon. Nagyon profi abban, amit csinál, és évek óta élvezettel űzi a földmérési tevékenységeket. Munkája területén maximálisan megállja a helyét, de van valami, ami egyszerűen nem akar sikerülni neki, mégpedig az, hogy vigyázzon a telefonja kijelzőjére.

Munkájából adódóan sokat van terepen, ahova mindig magával viszi a telefonját. Gyakran farzsebébe, vagy a kabátzsebébe teszi. Munkaidőben szinte folyamatosan csörög, ezáltal sokszor veszi elő, majd rakja el. Biztos, hogy ez is hozzájárul ahhoz, hogy nagyon-nagyon sűrűn összetöri a telefonkijelzőt. A legutóbbi ilyen alkalommal megkérdezte, hogy keresnék-e neki olyan szervizszolgáltatót, aki megbízható, és reális áron dolgozik, mert egy olyan szolgáltatóval sem találkozott korábban, akivel száz százalékosan meg lenne elégedve. Persze, hogy igent mondtam, hiszen imádok utána nézni egy-egy vállalat értékeléseinek, és persze segíteni is.

iPhone telefonja van a barátomnak, szóval a keresőbe beírtam, hogy – Apple iPhone kijelző csere – , így találtam rá a linkelt weboldalra, ahol az LCD FIX Allee szolgáltatásairól tájékozódhatunk. A vállalatról nagyon jó értékeléseket találtam az interneten, úgyhogy már szinte az első weboldalra történő látogatás alkalmával biztos voltam benne, hogy ők lesznek a befutók.

Amit tudni illik, hogy ők márkától függetlenül szervizelnek, és ami nagy előny, bejelentkezés nélkül lehetséges menni. Ami másnak jól jövő információ lehet, hogy felújított és használt készülékek is vannak náluk (méghozzá egy éves garanciával), lehetőség van vásárolni tőlük gyári kiegészítőket, prémium márkás tartozékokat, és ütésálló védőfóliákat bármilyen készüléktípusra. A honlap információ szerint a legtöbb javítás elkészül 1 órán belül, azért szerintem ez is hatalmas plusz pont. Ami nekem megragadta a figyelmemet, az az, hogy leírták, a kijelzőiken nem lehet látni különbséget sem színben, sem felbontásban, sem érzékenységben. Én például, amikor egy-egy szervizelésre sor kerül saját esetemben, sokszor félek attól, hogy a javítás alatt elvesznek a már meglévő adatok a telefonról, viszont a weboldalon erről is olvashatunk, miszerint mindent úgy kapunk vissza, ahogy az a készüléken volt a javítás előtt.

Kiderül, hogy az egyik leggyakoribb szolgáltatásaik közé tartozik a kijelzőcsere, és a jó minőség érdekében kizárólag gyári minőségű alkatrészeket használnak. Mindezek mellett a tapasztalt technikusaik garanciát is vállalnak a munkájukra. A javításaik általában nem haladják meg a készülék piaci értékének az 50 %-át, ezért egy-egy javítás a legtöbb esetben optimálisabb megoldás, mint egy új készülék vásárlása, főleg azért, mert szavukat adják arra, hogy a javítások során képesek az újkori állapotot visszaállítani.

Apple iPhone kijelző csere

És ami az árakat illeti, mert ugye majdnemhogy ez a legmeghatározóbb kérdés. Az eredeti, valamint a gyári minőségű, gyári felújított Apple kijelzők többnyire a legjobb minőség képviselői, viszont ezeknek az áruk is magasabb lehet. Abban az esetben, ha a szerviz helyettesítő kijelzőt használna, a készülék minőségére és tartósságára is hatással lehetne. Az alacsonyabb árú kijelzők gyakran nem tartanak olyan hosszú ideig, könnyebben tudnak karcolódni, törni, vagy színeződni. Akár az is előfordulhat, hogy a helyettesítő kijelző nem lenne teljes egészében kompatibilis az iPhone többi alkatrészével, és ez okozhatna szervizelési problémát. Ezek miatt fontos, hogy az Apple iPhone kijelző cseréje során eredeti, minőségi kijelzőt használjanak a szervizben. Az árakról való tájékozódásnál érdemes ezekkel is tisztában lenni, mert azt gondolom, ezen információk tudatában logikus döntést lehet hozni.

Tételes árlistát találunk a honlapjukon a kijelzőcserét illetően, készüléktípusokra lebontva. Tényleg egy nagyon részletes árlistát láthatunk a linkelt weboldalon, érdemes mindig az érvényes árakról tájékozódni, és szétnézni náluk.

Összehasonlítva más szervizek áraival, értékeléseivel, és információszolgáltatásaival, ez a cég nálam minden szempontból megnyerő, tehát őket fogom ajánlani a kedves barátom részére. Biztos vagyok benne, hogy nagyon gyorsan a segítségére lesznek, és hátha ajánlanak neki szuper védőfóliát, illetve tokot, amivel elkerülheti a további ,,baleseteket”.