A családi fotózás hozott újra össze minket

Az évek alatt ráébredtem, hogy a szülőség sokszor még a vártnál is nehezebbnek bizonyul. Az ember mindig próbál belegondolni fiatalon, hogy vajon milyen lesz majd gyereket nevelni, milyenek lesznek a gyermekei. A legfontosabb kérdés azonban, hogy milyen szülő lesz ő maga valójában. Hiába tervezel, hogy te nem így, meg nem úgy fogod csinálni, vagy te ilyen szülő leszel, nem pedig olyan, ez sokszor nem a terv szerint zajlik. Ez nem egy előre eldönthető dolog. Persze törekedni lehet, de úgyis majd az élet és a szituáció adja magát.

Én mindig is nagy családot akartam, és megfogadtam, hogy a gyermekeim lesznek számomra az elsők. Ez igazából így is történt és történik is, azonban közel sincsen annyi időm a kölykökre, mint azt szeretném. A terv szerint is mehettek volna a dolgok, azonban amikor apám halála után rám szállt át a családi vállalkozás, és az egészet nekem kellett átvennem, az minden tervet keresztül húzott. Azóta ki sem látok a munkából, hiszen egy földméréssel foglalkozó cég üzemeltetése, valamint a földmérőként elvégzendő feladatok teljesítése egyszerre hihetetlenül nehéz.

Nem csak a gyermekeimet hanyagolom el emiatt, hanem feleségemet is. Sokszor hétvégente is dolgoznom kell, hétköznaponként pedig állandóan túlórázom. Rengetegszer terveztem már ugyan, hogy csinálunk valami közös programot, vagy elmegyünk kirándulni valahova, azonban az élet ezt is mindig megakadályozta valahogyan. Nem neheztelnek rám azonban tudom, hiszen tisztában vannak vele, hogy mindezt értük is teszem, de azért érzem az itthoni megváltozott légkört és csalódottságot, valamint egyre kevésbé érzem, hogy részt vennék a család életében.

Akkor telt be a pohár, amikor egyik nap a cég irodájában kedves kollégám elkezdte mutogatni a családi fotózáson készült képeket, amin hétvégén vettek részt. Nagyon örültem nekik, és csodás képek lettek, azonban mérges voltam, hiszen én is ilyen programokat szeretnék a gyerekekkel csinálni és én is erre akarom szánni a szabadidőm. Na de akkor miért is ne szakítsak rá időt?

Elhatároztam, hogy elkérem kollégámtól a fotós elérhetőségeit és ha törik, ha szakad, mi is elmegyünk hozzá. Fogalmam sem volt, hogy hogyan alakulnak manapság a családi fotózás árak, de tulajdonképpen nem is volt fontos annyira. Az volt az elsődleges, hogy végre a gyermekeimmel programozzak és örömet okozzak nekik, és tudtam, hogy imádnának egy ilyen fotózást.

Kollégám meg is adta Szoboszlai Kriszti fotós elérhetőségeit, én pedig hazaérve egyből felvetettem az ötletet feleségemnek, aki teljesen imádta a gondolatot. Fel is vettük a kapcsolatot Krisztivel és nekifogtunk az egyeztetésnek.

Előtte természetesen azért lecsekkoltuk Kriszti weboldalát és közösségi oldalait a referencia fotókért, azonban nem kellett hova meggyőznie, hiszen engem már a kollégám által mutatott képek teljesen lenyűgöztek.

Kriszti nagyon örült a megkeresésnek és nagyon pozitívan állt a dolog felé. Elmondtuk neki, hogy valójában ez nekünk egy családi program és közös kikapcsolódás is lenne, ő pedig boldog volt, hogy a részese lehet és, hogy őt bízzuk meg ezzel a feladattal.

Első körben ki kellett választanunk, hogy hol szeretnénk megvalósítani a fotózást. Lehetőség van ugyanis Krisztinél a szabadtéri képek elkészítésére is, azonban sok gyönyörű stúdiót is ajánlott nekünk. Végül az előbbi mellett döntöttünk. Mindenképpen azt szerettük volna, hogy a szabadban készüljenek el a képek. Erre ki is jelöltünk egy helyet Budapesten, ami mindenkinek megfelelőnek bizonyult. Az időpontot így próbáltuk belőni egy olyan napra, amikor az időjárás nem szólhat közbe, és zavartalanul végbemehet a fotózás.

Krisztinél több csomag elérhető, pontosabban 5 különböző közül választhattunk. Elérhető egy alap csomag 10 darab, egy exkluzív csomag 35 darab, illetve egy VIP csomag 60 darab képpel, valamint két sok képes csomag is elérhető. A sok képes csomagok 72, illetve 130 darab képet tartalmaznak. Természetesen a családi fotózás árak a képek száma szerint alakulnak. Mindenki saját magának dönti el, hogy melyik csomagot szeretné választani, és melyik a megfelelő számára. Mi most az alap csomagot választottuk, hiszen az a 10 kép is tökéletes nekünk arra, hogy kinyomtassuk őket és kitegyük a házban, illetve a nagyszülőknek ajándékozzuk. Továbbá ennél a csomagnál van arra is lehetőség, hogy pár plusz fotót is kiválasszunk, ha nem tudnánk pont 10-et kiválasztani. Természetesen mindezt felár ellenében.

Az egyeztetés folyamata nagyon gördülékenyen ment, Kriszti mindig tudta, hogy mit is akarunk és mi lenne számunkra a legjobb. Így nagyon könnyű volt leszervezni mindent. Amikor a gyerekeknek bejelentettük, hihetetlenül boldogak voltak. Rég láttam ilyen csillogó szemeket, ez pedig megmelengette a szívem. Semmi mást nem akartam, csak hogy így örüljenek végre valaminek, amit én nyújtok nekik.

A fotózás előtt mindannyian elmentünk fodrászhoz, hogy mindenkinek jól álljon a haja a képeken. Sőt, feleségem és nagyobbik lányom még sminkeshez is elment, hogy teljesen kicsinosítsák magukat. Olyan ruhákat vettünk fel első rétegnek, ami mindennel jól kombinálható, így többféle kiskabátot és inget is viselhettünk a fotókon. Kicsit változatosabb lett így a fotósorozat, hogy nem mindegyiken ugyanabban az öltözékben vagyunk.

Kriszti nagyon jól szót értett kisebb gyermekünkkel is, és nagyon jól tudta őket instruálni az egész folyamat során. Gyorsan megtalálta mindannyiunk előnyös oldalát, illetve azokat a tulajdonságainkat, amelyeket érdemes kihangsúlyozni. A gyerekek igazi modelleknek érezték magukat és odavoltak a kameráért, ahogy a kamera is értük.

Feleségemmel csináltunk egy olyan képet is, ahol csak ketten voltunk, annak pedig igazán meghitt lett a hangulata, az abszolút kedvencem azonban egyértelműen az, amelyiken mindannyian rajta vagyunk. Ott tömörülünk egy kupacban a domb tetején, és mindenki a saját formáját hozva grimaszol valamin. Na igen, ez az én családom!

Borzasztóan meg voltunk elégedve a szolgáltatással és Kriszti munkájával. Nála jobb fotóst nem is találhattunk volna. Mindenképpen ellátogatunk majd még hozzá, akár egy ünnepi fotózásra, akár egy páros fotózásra feleségemmel. Büszkén rakosgatjuk ki a képeket mindenhova és mindenki imádja őket, előszeretettel ajánlom nekik is Krisztit.

Továbbá azóta megtanultam már egy egészséges egyensúlyt találni és tartani a munka és a szabadidőm között. Ugyan a hétköznapi túlórákat elhagyni nem tudtam, a hétvégét igyekszem csak a családnak meghagyni. Mindig minőségi időt töltünk egymással és kirándulunk valahova. A kapcsolatom a feleségemmel és a gyerekekkel pedig jobb, mint bármikor valaha.

Ajánlom tehát, hogy mindenki, aki hasonló problémával küzd, az próbáljon meg akár ilyen kisebb családi programokat is besűríteni a mindennapokba, mint egy ilyen fotózás, hiszen már tapasztalatból mondom, hogy mindkét félnek sokat jelent. Valamint, ha a családi fotózás mellett döntenél, meleg szívvel ajánlom Szoboszlai Krisztit, hogy a legjobb képek készüljenek rólatok!